2012. szeptember 12.

Lassabban szélesedik a sáv

Dicséretes, hogy idén is bővül a világ internetes adatáteresztő képessége, de lassulni látszik a trend egy kutatás szerint.

Dicséretes, hogy idén is bővül a világ internetes adatáteresztő képessége, de lassulni látszik a trend egy kutatás szerint.

A TeleGeography most publikált becslése azzal számol: idén szilveszterre másodpercenként 77 terabite fér át "a csövön", ami 40 százalékkal magasabb érték lesz az egy esztendővel korábbinál. Csakhogy ez az utóbbi fél évtized legcsekélyebb bővülése. A szakértők szerint lassul az adatforgalom növekedése is, ez idén 35 százalékot ugrik, míg tavaly 39-et produkált.

A kutatók mindezt arra vezetik vissza, hogy mind lassabb - az átlagnál nagyobb méretű letöltésekkel operáló - fejlett országokban az ügyféltábor bővülése, de a technológiai fejlődés révén közelebb is van a végfelhasználóhoz minden adat, így kisebb letöltésekkel is elérhető az adott tartalom.

Címkék: szélessáv

Tippek az e-mailes átverések kivédésére

1 órája

A Telenor Magyarország is szembesült azzal, hogy a cég nevével visszaélve, csalók hamis fizetési felszólítást terjesztenek e-mailben, és így pénzt vagy személyes adatokat próbálnak kicsalni az emberektől.

A Bermuda-háromszög rejtélye a Spektrumon

2 órája

Számtalan tudományos és misztikus magyarázat napvilágot látott már, de mai napig nem lehet biztosan tudni, hogy mi történt a területen eltűnt repülőgépekkel, hajókkal, és a több száz főnyi személyzettel - áll közleményben.