2010. október 07.

Lassítana a kerekasztal

Visszafogná a médiatörvénykezés tempóját a Nemzeti Média Kerekasztal, amely évek óta tanácskozik az új szabályozásról.

Visszafogná a médiatörvénykezés tempóját a Nemzeti Média Kerekasztal, amely évek óta tanácskozik az új szabályozásról.

A parlament (ez ügyben illetékes) kulturális bizottságának szerdai ülésén a szervezet képviselője, Domonkos László azt mondta: hiányolják a nyilvános kormányzati médiastratégiát, kifogásolják, hogy a beterjesztett médiacsomag „zárt körben” készült. Szerintük nem egyértelmű fogalmak is helyet kaptak az anyagban, amely – mint mondta – nem veszi figyelembe a publikum szempontjait.

Ehhez olyan kifogásokkal csatlakozott a legnagyobb taglétszámú szakmai szervezet, a MÚOSZ elnöke, Eötvös Pál, hogy nem egyértelmű, ki dönti el, megfelel-e egy műsor a vele szemben támasztott követelményeknek, például a tárgyilagos tudósításénak.

Ellentétben a NMK felvetésével, a magyar elektronikus Újságírók Szövetségét képviselő Gazsó Ferenc arról beszélt: épp nem lassítani, hanem gyorsítani kellene a törvénykezés folyamatát. Szerinte a nemzetközi szervezetk, például az EBESZ kritikája elfogult és előítéletes volt.

Aranyeső a Viasat Worldnél

17 órája

A Viasat World vezető nemzetközi médiavállalat öt jelöléséből kettőt váltott aranyra a Promax BDA Europe Awards díjátadóján, ahol a szórakoztatóipar, marketing és design terén elért kiemelkedő teljesítményeket értékelték.