2011. május 26.

Lassul az LCD-piac

Alacsonyabb fokozatba vált a globális LCD-piac bővülése. A növekedés ennek ellenére imponáló lesz az idén is.

Alacsonyabb fokozatba vált a globális LCD-piac bővülése. A növekedés ennek ellenére imponáló lesz az idén is.

A képet azonban rontja, hogy a tavalyi 23,4 százalékkal szemben 2011-ben "alig" 14 százalékkal emelkedik az eladott készülékek száma. Ezért pedig az e technológiát alkalmazó tévék, asztaligép-monitorok és notebook-ok iránti kereslet visszaesése a felelős.

Az iSuppli és az IHS frissen közétett adatai szerint az év első negyede már jelzi, hogy lassul a piaci növekedés: 2011 első három hónapjában – elsősorban az amerikai és a nyugat-európai tévéeladások csökkenése miatt - 0,8 százalékkal fogyott kevesebb a legalább 10 hüvelykes eszközökből, mint az előző év azonos időszakában.

A prognózis szerint a tavalyi, kereken 650 millió után idén mintegy 740 millió LCD-s képernyő talál majd gazdára a világban.

Címkék: amerika prognózis lcd

Népszerűbb a Spotify mint a YouTube

57 perce

Legalábbis az 1996 és 2007 közt született Z-generáció köreiben már a Spotify az elsőszámú zenei alkalmazás, egy brit kutatás szerint.

Hajós műsort indít a Travel Channel

2 órája

A Travel Channelen július végén új, hajóvásárlással foglalkozó műsor indul. Elsősorban emiatt döntött úgy a tévécsatorna, hogy a Kékszalag Modellvitorlás Verseny névadó szponzora lesz idén.