Idén az első negyedévben a GDP növekedési ütéménél nagyobb lendülettel, ám a tavalyihoz képest visszafogottabb ütemben, 4,9 százalékkal bővült a NORI, a hazai digitális reklámpiac bevételi indexe – tette közzé az IAB Médiaszekciója.

Továbbra is jelentős ütemben bővül a mobil display típusú hirdetési forma, de visszaestek a videó hirdetések. A webes szegmens a NORI alatt teljesített.

Miközben a távközlési, az élelmiszer, gyógyszer és turizmus szektorokba tartozó online hirdetések volumene messze a NORI fölötti ütemben bővült, a pénzintézetek, a kereskedelemi hirdetők, és az apróhirdetések alulteljesítettek, sőt egyenesen csökkentek.

A tavalyi trendet megtörve növekedett az indirekt, azaz ügynökségi hirdetések aránya a direkt hirdetésekkel szemben.

Az IAB Hungary Médiaszekció tagjainak önkéntes adatbevallásából a PwC Magyarorszag Kft. közreműködésével összeállított IAB Adex NORI index negyedéves összehasonlításban, év/év alapon nyújt tájékoztatást a magyar online és mobil reklámpiacról. A NORI tartalmaz minden online és mobil hirdetési formából származó reklámbevételt a résztvevő – a magyar online és mobil reklámpiacot jól reprezentáló - cégek vonatkozásában.

Rádiós pályázatok

21 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.