2010. június 16.

Le Monde: ráhúztak

Tizenhárom nappal meghosszabbította a döntés határidejét a Le Monde. Így viszont csak két érdeklődő maradt versenyben a lapért.

Tizenhárom nappal meghosszabbította a döntés határidejét a Le Monde. Így viszont csak két érdeklődő maradt versenyben a lapért.

A neves, de tőkehiányos orgánum 80-120 millió eurós injekcióra szorulna; ennek hiányában július végére akár el is fogyhat a tőkéje. A feltételek változtatása után két csapat maradt versenyben: az egyiket három helyi befektető (Matthieu Pigasse bankár, Pierre Bergé, Yves Saint Laurent egykori üzleti partnere, valamint Xavier Niel telkómilliomos) alkotja, a másik játékos a France Telecom-hoz kapcsolódó Le Nouvel Observateur tulajdonosa, Claude Perdriel, aki akár a nagy partnert is bevonhatná az üzletbe. (Ennek érdekessége az volna, hogy a Telecom-ban ma is 26 százalék az állam részesedése, a cég első emberét pedig Nicolas Sarkozy elnök barátjaként tartják számon. A Libération múlt heti cikke szerint az államfő a lapot kiadó társaság vezetőjével nemrégiben közölte, mely pályázókat nem látná szívesen győztesként a verseny végén.)

Az új ajánlattételi határidő június 21. Pár napja a svájci Ringier médiaház még arra hivatkozva mondott le az ajánlattételről, hogy túl rövid az idő a cég helyzetének tanulmányozására.