MTI 2012. május 23.

Leáll a köztévé Romániában?

A román adóhatóság adótartozás miatt zárolta a bukaresti közszolgálati televízió (TVR) számláit.

Adótartozás miatt zárolta a bukaresti közszolgálati televízió (TVR) számláit a román adóhatóság - írja a Távirati Iroda.

A köztelevíziónak az állami költségvetésbe 308 millió lejt (körülbelül 20 milliárd forintot) kellett volna befizetnie az évek folyamán, ám ezt elmulasztotta. A TVR bizonyos javait is lefoglalták, hogy behajtsák az adósságot.

A román televízió a tavalyi évet 160,8 millió lejes (10,77 milliárd forint) veszteséggel zárta, ami csak 0,71 százalékkal volt kisebb a 2010-es 161,9 millió lejes (10,84 milliárd forint) veszteséghez viszonyítva.

A televízió jelenlegi vezetősége - amely 2010 nyarán vette át az irányítást - azt állítja, hogy az adósság egy részét örökölte az előző vezetéstől, amely a korábban megkötött előnytelen szerződések miatt tovább nőtt. Alexandru Lazescu elnök-vezérigazgató szerint a román köztelevízió 2005 óta folyamatosan veszteséggel működik.

A TVR vezetősége szerint ez az intézkedés drasztikusan korlátozza az intézmény lehetőségeit, hogy eleget tegyen közfeladatainak, és lefedje a már javában tartó helyhatósági választási kampányt. Figyelmeztetnek, hogy emiatt súlyosan sérülhet a demokratikus folyamat.

Romániában június 10-én tartják az önkormányzati választásokat.

A számlák zárolása azt követően történt, hogy május elején Romániában kormányváltás történt, és az addigi jobboldali kabinet helyét a baloldali Szociálliberális Szövetség vette át. Az új kormányt alkotó politikai erők az elmúlt években többször részrehajlással vádolták meg a köztelevíziót, amely szerintük adásaiban az akkori jobboldali hatalom iránt volt elfogult.Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

1 napja

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.