2015. január 29.

Ledőlt a fal a TF1 és a TMC között

Eddig a versenyhivatal nem engedélyezte az összevont hirdetésértékesítést a francia cégcsoportnál.

Az anekdota szerint a francia TF1 elnök-vezérigazgatója, Nonce Paolini azt szokta mondani, hogy csak évi egy alkalommal van lehetősége beszélni a TMC elnökével, Béatrice Isallal, amikor átadja neki újévi jókívánságait, és még akkor is elkíséri egy megbízott, nehogy szót váltson vele, miközben puszival köszönti.

A továbbiakban Paolini már nem használhatja ezt a példát a TF1 és a TMC reklámigazga-tóságai kényszerű különválasztásának illusztrálására. A "falat", amely január 26-án ledőlt, a versenyhivatal állította fel öt évvel ezelőtt, mikor a TF1 felvásárolta a TMC-t és az NT1-t.

A versenyhivatal akkori döntését azzal indokolta, hogy a TF1 visszaélhet domináns helyzetével a tévés reklámpiacon azáltal, hogy a TF1 csatorna hirdetőit rábírja, hogy a TMC-n és az NT1-en is vásároljanak hirdetési felületet. A hatóság ezért előírta, hogy a reklámfelületek értékesítése autonóm módon történjen - számol be a változásról a Le Monde.

 

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

A Facebook ismét lecsapott

1 napja

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.