2014. szeptember 29.

Legyőznék az Amazont

Az idén 22 éves Bestsellers nemzetközi könyvesbolt több mint 3 millió kötettel októberben elindítja online webboltját.

Az idén 22 éves Bestsellers nemzetközi könyvesbolt több mint 3 millió kötettel októberben elindítja online webboltját.

A Bestsellers 1992-es megnyitása óta a legnagyobb nemzetközi könyv- és magazinterjesztővé lépett elő hazánkban. Tony Lang, a könyvesbolt vezetője, az évek során olyan üzleti modellt fejlesztett ki, amelyben az eladók tulajdonosokká váltak. A tulajdoni hányaddal motivált eladói minta bevált, a bolt a kemény verseny ellenére egyre nagyobb szeletet hasít ki a nemzetközi könyveladás tortájából.

Az utóbbi években azonban a vásárlói szokások megváltoztak, a kereskedelem egy része az internetre vándorolt. Az eladások bizonyos százaléka egy ideje már a Bestsellersnél is online kereskedelem útján zajlik, de az értékesítés eddig professzionális online rendszer hiányában elsősorban levelezés segítségével valósult meg.

Októberben, egyéves fejlesztői munka nyomán a könyvesbolt elindítja nemzetközi online könyváruházát a bestsellers.axio.hu elérhetőségen. Az igények és trendek alapján a bolt olyan piaci rést próbál kitölteni új szolgáltatásával, amelyre egyre nagyobb igényt érzékelnek a hazai könyvpiacon. A szolgáltatás gördülékenységét elősegítő hazai iroda mellett állandóan frissülő, közlésük szerint esetenként az Amazonnál is szélesebb adatbázist is bevetnek. A rendelés magyarul is feladható, hazai formátumú számlát állítanak ki és személyes átvételre is lehetőség nyílik.

A Bestsellers specialitása lesz az „Early Export” vagy „Open Market Edition” kiadványok terjesztése. Ezek azok az amerikai és angol kötetek, melyek hazai kiadásuk előtt jelennek meg Európában. Ez azért lehetséges, mert az európai piac mind az amerikai, mind a brit kiadók számára szabad piacnak minősül, így az ilyen kötetek előbb lesznek a Bestsellers.hu oldalán elérhetőek, mint például az Amazonon.

A Time és a Bloomberg újságírója a Times élén

10 órája

Az Egyesült Államok legbefolyásosabb sajtótermékei közé tartozó gazdasági hírügynökség, a Time és a Wall Street Journal volt vezető szerkesztőjét, Norman Pearlstine-t ültette a lap főszerkesztői székébe az új tulajdonos.

Újságot ad ki a Facebook

11 órája

Miért dönt úgy a legnagyobb közösségi hálózat, hogy a print piacon is megveti a lábát?