2011. október 26.

Lejtmenetben a Netflix

Rövid idő alatt 800 ezer előfizetőt veszített el az online videótéka, elsősorban a drasztikus áremelések miatt.

Rövid idő alatt 800 ezer előfizetőt veszített el az online videótéka, elsősorban a drasztikus áremelések miatt.

24,59-ről 23,79 millióra esett a harmadik negyedévben a Netflix előfizetőinek száma, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a felhasználók kiakadtak a jelentős áremelésen, illetve a streaming és DVD-üzletág szétszedésén. Így aztán a cégnek el kellett halasztania a DVD-szolgáltatás átmárkázását is.

Azt egyébként a Netflix is elismeri, hogy nem vártak ekkora felzúdulást és leiratkozást a felhasználók részéről, és azzal is tisztában vannak, hogy sérült a hírnevük, no meg az amerikai, azaz a hazai piacon elért üzleti eredményeik, igaz, globálisan nyereségesek maradtak - egyelőre.

A versenytársak pedig rögtön rá is csaptak a remek lehetőségre. A Redbox például mostanra időzített egy nagyszabású országos kampányt az amerikai piacon. Ez egyébként az első ilyen márkaaktivitás a Redbox részéről, s azt akarja elérni, hogy olcsó, megbízható szolgáltatásként lássák a felhasználók.

Miközben szokás szerint nagy a felzúdulás az amerikai médiában a Netflix esése láttán, vannak olyan hangok is, amelyek szerint eltúlzott dolog a Netflixet és nemrég még agyonsztárolt vezetőjét temetni. A fontosabbnak tartott streaming üzletág ugyanis például él és virul.

Annyi azonban bizonyos, hogy a mostani esésnek a globális eredményekre is lesz hatása, és a cégnek mindenképpen figyelembe kell vennie a visszajelzéseket. Azt már tudni, hogy most az online videótéka visszafogja a nemzetközi terjeszkedést, miután szeptemberben például 43 országban jelentek meg Latin-Amerikában.

A Facebook ismét lecsapott

1 napja

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.