2017. november 27.

Lélektani krimit mutatnak be a Filmalap támogatásával

Ismét egy elsőfilmes rendező mutatkozhat be a hazai közönségnek: Bagota Béla VALAN című filmjét 292 millió forinttal támogatja a Filmalap.

Bagota Béla az SZFE-n rendező szakon végzett, majd első asszisztensként munkálkodott többek között az Isteni műszak, a Swing, a Kút és legutóbb az új Reisz Gábor-filmben, a Rossz versek-ben. Bagota Béla 2018 telén kezdi el forgatni VALAN című első játékfilmjét, melynek forgatókönyvét is ő jegyzi.

VALAN egy erdélyi bányavárosban játszódó lélektani krimi, melyben a harmincas főszereplő a múlt démonaival küzdve huszonkét évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt húga ügyében nyomoz. A forgatás februárban kezdődik erdélyi, illetve budapesti helyszíneken.

A férfi főszerepet Krisztik Csaba kapta, aki nemrég elnyerte a Kaszás Attila-díjat, mely a magyar nyelven játszó színművészek rangos szakmai elismerése. A női főszereplő kiválasztása még folyamatban van.

A VALAN-t Garas Dániel (Mázli, Moszkva tér, Szezon) fogja fényképezni, zenéjét Márkos Albert (Taxidermia, Utolsó idők, Mancs, Zero) komponálja.

Bagota Béla első mozifilmje Kántor László producer vezetésével a Mátrix Film gyártásában készül.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.