2010. augusztus 18.

Lemaradunk a legjobb meccsekről

A sporttévék háborúja miatt a közönség zöme lemarad a legjobb labdarúgó-mérkőzésekről – jelentette az InfoRádió.

A sporttévék háborúja miatt a közönség zöme lemarad a legjobb labdarúgó-mérkőzésekről – jelentette az InfoRádió.

A háztartások mintegy ötödében nézhető csak az angol és az olasz labdarúgó-bajnokság, ugyanis a közvetítési jogokat ettől a szezontól a DigiSport szerezte meg. A sportadó a UPC és a T-Home hálózatában sem érhető el, és nem tudni, ez a helyzet mikor változhat meg. A futballkedvelők többsége így lemarad a Győr és a Debrecen Európa Liga-meccséről is – említik meg.

A DigiSport tulajdonosa, a Digi Tv Magyarország mellett Szlovákiában és Romániában is megszerezte az angol bajnokik közvetítésének jogát, az Index információi szerint közel 25 millió eurót, vagyis több mint hét milliárd forintot fizetve azokért. A Népszabadság úgy tudja, sportszerűtlen módon járt el a Digi, ugyanis megígérte az elmúlt években közvetítő, de fordulónként két meccset átengedő Eurosportnak, hogy nem száll harcba a jogokért. A Digi valóban nem licitált, ugyanakkor megalapított egy marketingcéget Romániában, amely megvette a jogokat, majd továbbadta a csatornának.

Három éve hét millió euróért vette meg az angol bajnoki meccsek sugárzásának jogát az Eurosport, amely idén 15 millióig licitált az Index értesülése szerint, ám a Digi ajánlatával nem tudta tartani a lépést. A Digi Tv azzal számolhat, hogy a gazdag kínálat miatt a nézők átpártolnak a szolgáltatóhoz, felmondva UPC- vagy T-Home-előfizetésüket. A probléma ezzel mindössze az, hogy a Digi kábelszolgáltatása nem érhető el minden városban, és Budapest teljes területén sem lehet rá előfizetni.

A Népszabadság elemzése szerint egy másik forgatókönyv az, hogy a UPC és a T-Home próbálja kiéheztetni a Digit. A társaságnak óriási kiadásai vannak, és ha nem növeli bevételeit rövid időn belül, gondba kerülhet. A DigiSporton reklám alig látható, és a szolgáltatóktól is kevés előfizetési díj folyik be. Az Index információi szerint a Premier League jogainak 25 millió eurós megvásárlása miatt a Digi újabb tőkeemelésre kényszerült, a cég egy amerikai kockázatitőke-alaptól újabb 125 millió eurós tőkeinjekciót kapott 2010 elején.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

5 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

12 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.