2011. szeptember 29.

Leokézott német nagybevásárlás

Egyre több jel utal arra, hogy a helyi versenyhatóság nem tesz keresztbe a Liberty Global németországi óriásüzletének.

Egyre több jel utal arra, hogy a helyi versenyhatóság nem tesz keresztbe a Liberty Global németországi óriásüzletének.

"Bizakodóak vagyunk a Kabel BW tervezett átvételét áttekintő vizsgálattal kapcsolatban" – mondta Mike Fries, Európa legnagyobb kábelszolgáltatójának elnök-vezérigazgatója a Handelsblattnak nyilatkozva. "Aki ismeri a telekommunikációs piacot, az nem gyanúsíthat piacvezető szereppel egyetlen kábelcéget sem" - jegyezte meg, hozzátéve, a Deutche Telekomhoz képest ők "törpék".

A szereplők számának csökkenése ráadásul a verseny élesedéséhez vezet majd a telefon- és a műholdas piacon, hiszen ugyanazzal a szolgáltatási színvonallal árban egymás alá kell ígérniük a cégeknek - érvelt. A 3,2 milliárd eurós üzletet augusztus közepe óta vizsgálja a bonni kartellhatóság, a legfrissebb közlésük szerint még nyílt az ügy kimenetele.

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

11 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

12 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.