2011. január 10.

Leonardo da Vinci ihlette a Blikk díját

Az év emberét keresi a Ringier bulvárlapja olvasói segítségével. A díj tervezésére írtak ki pályázatot.

Öt kategóriában keresi az év emberét a Ringier bulvárlapja olvasói segítségével. A díj tervezésére írtak ki pályázatot.

Berecz András, a MOME formatervező hallgatója nyerte a Blikk pályázatát, melyet a lap a Blikk év embere díj megtervezésére írt ki. Az újság olvasói 2011 januárjában, összesen öt - az év művésze, az év médiaszemélyisége, az év civil hőse, az év szakembere és a jövő reménysége - kategóriában szavazhatnak, a győztesekre februárban derül fény.

A jelölteket a Halász Judit, Bárdos András, Gerendai Károly, Hankiss Elemér, Rudolf Péter és Murányi Marcell alkotta grémium nevezi meg. Közülük választhatnak az olvasók. A cél, hogy olyan embereket ismerjenek el, akiket példaképnek lehet állítani a közvélemény elé.

A Ringier 2010 novemberében hirdetette meg a díjhoz kapcsolódó pályázatot a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak. A győztes munkát a Blikk csapata választotta ki, annak egyedisége és a lap értékeinek képviselete alapján.

Blikk év embere. Berecz András munkája

"Leonardo da Vinci híres Vitruvius tanulmánya szolgált a díj alapjául. Az emberi test méreteit, arányait ábrázolja a mű, ezt a törvényszerűséget szerettem volna modern értelmezésbe helyezni, átláthatóvá tenni. Az üveg egy olyan exkluzív anyag, amely nagy figyelmet igényel a részletek finom megmunkálásához, ahogy a művésztől is a tanulmányrajz elkészítése" - mondta el Berecz András, aki pénzjutalomban részesült.

Címkék: ringier blikk mome

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

8 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.