2010. május 20.

Lesújtó Econet-adatok

Hiába triplázódott 2010 első negyedévében az econet bevétele, a cég továbbra is 50% feletti negatív EBITDA marginnal működik.

Hiába triplázódott 2010 első negyedévében az econet bevétele, a cég továbbra is 50% feletti negatív EBITDA marginnal működik.

A növekedésben szerepe volt annak, hogy az összehasonlítási alapul szolgáló időszakban még nem képezte a csoport részét az a NeoFM, amely most már mintegy 200 millió forinttal javította a teljesítményt. Másrészt a gyorsjelentés szerint az EMGPrint üzletágának Custom Publishing szegmense jelentősen tudta növelni bevételét. A NeoFM adataitól tisztítva is duplázódott az econet bevétele – írja a portfolio.hu.

A portál megfogalmazása szerint az EBITDA továbbra is katasztrofális: a háromszorozódó, immár 696 millió forintos bevétel ellenére a bázisidőszakival megegyező, 370 millió forintos veszteség született. Ez 53%-os negatív marginnak felel meg.

A gyorsjelentés szövege biztató tényezőként azt hangsúlyozza, hogy az első negyedév szezonálisan gyenge mivolta, illetve az elhúzódó gazdasági válság ellenére a cégcsoport a NeoFM adatai nélkül EBITDA szinten 60%-kal kisebb veszteséget termelt, mint egy évvel korábban. A cég szerint -induló vállalkozásról lévén szó - a NeoFM vesztesége természetes, az országos rádió üzemi teljesítménye megfelel a menedzsment várakozásainak.

Címkék: pénzügyi adatok