2014. október 09.

Letiltják a botlást elkövető sztárokat Kínában

Tilos olyan sztárok szerepeltetése a kínai médiában, akikről kiderült, hogy kábítószerélvezők, vagy igénybe vették prostituáltak szolgáltatásait.

Tilos olyan sztárok, színészek szerepeltetése a kínai televíziókban és más médiacsatornákon, akikről kiderült, hogy kábítószerélvezők, vagy igénybe vették prostituáltak szolgáltatásait.

A tilalom vonatkozik az online médiára, de a filmgyártókra és -forgalmazókra is. Az indoklás szerint az iparág tisztaságát és tekintélyét kívánják vele védeni. A celebek, akik áthágják a törvényeket, nem hívhatók meg különböző műsorokba, szerepléseik, filmjeik, dalaik közvetítését fel kell függeszteni – döntött az állami médiafelügyelet.

A hatóság arra hivatkozik, hogy az elmúlt idők botrányai kárt okoztak a szórakoztatóiparnak és alanyaik rossz példát állítottak a fiatalok elé. A kínai médiát és a kiadókat felügyelő állami hivatal közleményét a kiadást követően szinte azonnal több ezerszer továbbították a közösségi médiában, ahol arról megoszlottak a vélemények. A támogatók mellett akadtak olyanok is, akik nem tartották méltányosnak, hogy például egyetlen szereplő erkölcsi kihágása miatt betiltsanak egy művészeti alkotást.

A kínai előadóművészek kereskedelmi szövetsége már korábban jelezte, nem kíván a jövőben különböző bűncselekményeket, vétségeket elkövetett celebeket alkalmazni. Az elvi álláspontot további 42 fővárosi szakmai szervezet tette magáévá.

(Forrás: MTI)

Címkék: kína cenzúra celeb

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2020. október 22.

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.