2015. május 11.

Létrejött a magyar prémium programozott piactér

A CEMP, a Central Digitális Média és az Origo együttműködésével megalakult a prémium kiadói platform, a Hungarian OmniPublisher Programmatic Exchange.

A HOPPex célja az, hogy biztosítsa a display hirdetési piac magyar szereplőinek versenyképességét azáltal, hogy valamennyi piaci szereplő részére azonos feltételekkel biztosítja a programozott vásárlással kapcsolatos szolgáltatásait.

A HOPPex létrehozását az indokolta, hogy mind a nemzetközi, mind a hazai médiapiacon a digitális médiaköltés egyre nagyobb része folyik keresztül különböző automatizált rendszereken, amely elsősorban a nemzetközi közvetítő szereplőknek kedvez, míg a hazai szereplők versenyhátrányba kerülnek. Ügyfél és ügynökségi oldalról egyaránt egyre nagyobb igény mutatkozik az automatizált vásárlásra, azonban a hazai médiacégeknek önállóan jelentős kihívást jelentene egy ilyen rendszer kialakításához és megfelelő színvonalú üzemeltetéséhez elengedhetetlen szakmai tapasztalat felépítése, valamint a szükséges erőforrások előteremtése.

„Az elmúlt hónapok intenzív előkészítő munkájának eredményeként egy olyan szolgáltatási csomagot sikerült kialakítani, ami nagyon különböző preferenciákkal rendelkező online tartalomszolgáltatók igényeinek is megfelel. A HOPPex májusban kezdődő tesztidőszaka biztosítja, hogy egy jól működő, minőségi szolgáltatást vehessenek igénybe a további csatlakozó tartalomszolgáltatók” – fejtette ki Vándor Attila, a HOPPex frissen kinevezett vezetője.

Vándor Attila korábban három és fél évig a Vaterát is üzemeltető Allegro Group HU Kft.-nél volt B2C brand manager, majd idén januárig a Central Médiacsoport programozott médiaértékesítési projektjeiben vett részt. Rövid kitérő után április közepétől látja el a HOPPex vezetői feladatait.