2012. február 01.

Lezártnak tekinti a Lomnici-ügy vizsgálatát az MTVA

Szerintük a felelősök megbűnhődtek, és megfelelő garanciális elemek épültek a hírelőállítás folyamatába.

Szerintük a felelősök megbűnhődtek, és megfelelő garanciális elemek épültek a hírelőállítás folyamatába.

Befejezte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) azt a vizsgálatot, melyet Lomnici Zoltán volt főbíró Híradóból való kitakarása nyomán indítottak. Mint az MTI-nek eljuttatott közleményben áll: a személyi konzekvenciák megtörténtek, az ügyet pedig lezártnak tekintik.

Az MTVA annak nyomán adott ki közleményt, hogy Nyakó István szocialista képviselő új vizsgálatot követelt a Lomnici-ügyben, azon levél alapján, melyet a híranyagot készítő riporter juttatott el az NMHH Médiatanácsához. A levelet a hatóság közzétette a honlapján, mint az "állítólagos" riportertől származó, "nem hivatalos" dokumentumot.

A közmédia január 9-ével állított fel Hírbizottságot, ez végezte a most lezárt vizsgálatot is. "Az MTVA a folyamatszabályozást áttekintette, és garanciális elemek állnak rendelkezésre, hogy hasonló hiányosságok ne fordulhassanak elő" - olvasható ezzel kapcsolatban. A közmédia a közlemény szerint a legfontosabbnak a nézők korrekt és pártatlan tájékoztatását tartja, ezért politikai felvetésekkel nem kívánnak foglalkozni, az ügyet lezártnak tekintik.

Az MTVA tavaly december közepén közölte, hogy - miután a riportereket figyelmeztették - a vezetőket is felelősségre vonták. Így Élő Gábornak, az MTI Hírcentrum vezetőjének megszűnt a munkaviszonya, Papp Dánielt, az MTVA Hír- és Hírháttér szerkesztőségének vezetőjét pedig leváltották.

A Facebook ismét lecsapott

1 napja

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.