2018. december 11.

Liptai Claudia otthagyja a TV2-t

Nem hosszabbítja meg a szerződését a csatornával, új kihívásokat és megújulást keres, műsorkészítést tanul.

A Bors munkatársának tűnt fel elsőként, hogy a TV2 karácsonyi reklámfilmjében Liptai Claudia nem szerepel. A „Van karácsony Kevin nélkül, csak nem nálunk!” című kisfilmben, ahol a csatorna vezető arcai – Majka, Tilla, Ördög Nóra és Stohl András – is feltűnnek, a showműsorok nagyasszonya nem kapott szerepet. Az okokat nem sokáig kellett keresnie a szerkesztőségnek: a műsorvezetőnek lejárt a szerződése, amit saját, hosszasan megfontolt döntése alapján nem hosszabbított meg, így a Sztárban sztár lesz az utolsó munkanapja.

"Az első és legfontosabb ok a kisfiam, Marci. Az ő érkezését isteni ajándékként fogom fel. Amikor nemrég kórházba került, s nekem dolgozni kellett volna, megfogalmazódott bennem, hogy egy kisgyerek mellett ilyen kötöttségeket nem vállalhatok. A csatorna ugyan toleráns volt, de őket sem állíthatom ilyen helyzetbe. A másik ok pedig az, hogy ma már olyan gyorsan fejlődik a show világa, folyamatosan meg kell újulni. Én voltam az, aki mindig hangoztatta, hogy szeretek alkalmazottként élni, de egy ideje ez is megváltozott. Arra vágyom, hogy a saját magam ura legyek. Elnézve az egykori nagy tévéseket, arra a következtetésre jutottam, hogy váltani, újat csinálni, kipróbálni magam más területen addig kell, amíg megtehetem, s nem akkor, amikor muszáj. Elsősorban szeretném megtanulni a tartalomgyártás minden fázisát. Ezenkívül a férjemmel is forgatjuk a youtube-ra a sütis műsorunkat, az Édes Kettes-t" – nyiltkozta Liptai Claudia, aki még egy korábban forgatott Séfek séfe adásban fel fog tűnni hosszú hajjal, de arról fogalma sincs, hogy a TV2-n láthatjuk-e még valaha.

A TV2 az alábbi nyilatkozatott tette: "Liptai Claudia terhességét és szülési szabadságát a kezdetektől rugalmasan kezeltük, figyelembe véve az igényeit. 2018 végéig kötöttünk vele állandó szerződést, amit 2019-től nem hosszabbítunk meg. A jövőben egyedi megállapodással, műsorokra fogjuk szerződtetni. Jövőre a Séfek séfe műsorvezetőjeként lesz látható a TV2-n és amennyiben hozzá illő műsorformátumot tervezünk, a továbbiakban is számolunk vele" – tudatta a csatorna.

Claudia tehát szakít a TV2-vel, ami a szerződése értelmében egyben azt is jelenti, hogy minimum fél évig biztosan nem vállalhat tévés munkát, hiszen ez az opció minden televíziós megállapodásában szerepel - írják.

Ismét Cápák Hete a Discovery műsorán

14 órája

A hét folyamán, augusztus 17-től több mint 20 órányi exkluzív programmal, hihetetlen cápás történetekkel és a Cápák a levegőben 20. évfordulójának ünneplésével jelentkezik a csatorna.