2010. április 07.

Lojalitás, változatlan áron

Megújul e héttől a Szabad Föld. A kiadó vezérigazgató-helyettese modernebb lapot ígér – változatlan áron.

Emlékeztet arra: a 66 éves lap folyamatosan fejlődött az elmúlt 5 évben: minden oldala színesen jelenik meg, a berlini formátumról áttért a könnyebben kezelhető, magazinosabb tabloidra, 40 oldalon kínál olvasnivalót, tartalmazza a heti tv-műsort, új rovatok, tematikák indultak benne. Április 9-től felületkezelt, fényesebb borítóval, új layouttal jelenik meg. Így a jelenlegi 297 000 rendszeres olvasó mára egy, a XXI. század elvárásainak megfelelő, korszerű lapot tart a kezében.
„A korszerűsítéssel a Geomédia Kiadó elsődleges célja az, hogy minél jobban kielégítse a hirdetők és az olvasók igényeit. A papírváltással együtt megújult belső layoutot és kreatív felületeket is kínál a lap a jövőben” – mondja Siegler Andrást, a Geomédia Kiadó vezérigazgató-helyettese, aki szerint 2003 óta – amikor a Geomédia Kiadó megvette a hetilapot - olvasóik „a sajtópiacon figyelemre méltó hűséggel díjazták” és hirdetői partnereik is visszaigazolták a fejlesztéseket.
„A mostani megújulástól azt várjuk, hogy erősödik az olvasók lojalitása és azok a hirdetők is megtalálják a lapot, akik eddig azt fizikai megjelenése miatt elutasították. Nem utolsósorban pedig azt, hogy büszkén elmondhassuk: Magyarország legtöbb előfizetővel és egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkező hetilapja nagyon korszerű, a hazai piacon egyedülálló méret és technikai kivitel kombinációjában jelenik meg” – teszi hozzá.
A befektetésről szólva Siegler András azt mondta: hisznek a Szabad Földben, „abban, hogy van igény szép, tartalmas, hagyománytisztelő újságra”, akárcsak abban, hogy a termékfejlesztésre elköltött forintok megtérülnek olvasói lojalitásban, hirdetési árbevételben és nem utolsósorban azért, mert a sajtó egyetlen kilábalási lehetősége a folyamatos innováció.