2014. augusztus 07.

Lokális közösségi oldal indult

Az iWiW bezárt, új hazai szereplő töltené be az űrt, teljesen más szemlélettel.

Az iWiW bezárt, új hazai szereplő töltené be az űrt, teljesen más szemlélettel.

Miutcánk.hu névvel indult új, lokális fókuszú közösségépítő oldal. Az alapítók szeretnék kicsit felpezsdíteni a hazai online közösségek állóvizét, és új értelmet adnának a szomszédság fogalmának. Azt szeretnék elérni, hogy az egymáshoz közel lakók, az egy közösségbe tartozók együtt szervezzenek programokat, működjenek együtt az élet különböző területein, segítsék egymást a hétköznapokban, ami nemcsak jó élmény, hanem meglátásuk szerint spórolni is lehet ilyen módon. "Az együttműködésen alapuló gazdaság felé kell mozdulnia a modern világnak" - tartják az oldal alkotói.

A Miutcánk.hu jelenleg kilenc budapesti tesztkörnyéken működik. Használata díjmentes regisztrációhoz kötött. Azok a regisztrálók, akik a tesztkörnyékről érkeznek, azonnal megkezdhetik az oldal használatát, míg a többiek azzal a biztatással találkoznak, hogy hívják meg ismerőseiket, ugyanis harminc fős létszám felett automatikusan náluk is aktiválódik az oldal.

"A Facebook megtanított minket arra, hogyan tartsuk a világ bármely pontján élő barátainkkal kapcsolatot, miközben megosztjuk az életünk apróbb és fontosabb mozzanatait. A Miutcánk.hu arra vállalkozik, hogy megtanítson minket, hogyan kérjünk és adjunk szívességet a szomszédainknak, hogyan támogassuk a környezetünk fejlődését. A Miutcánk.hu egy magyar weboldal, amely összetartásra ösztönöz" – mondta Szabó Dávid ötletgazda.

Az oldal hosszútávú céljai között szerepel, hogy kiemelt önkéntes társadalmi programok mögé álljon és buzdítsa a felhasználókat a részvételre, miközben bővíti stratégiai partnereinek körét. A projekt egyébként tavaly megnyerte a Lenovo Motivátor Nagydíj tehetségkutató versenyt, az októberi Hackathon versenyen pedig dobogósként végzett.

Rádiós pályázatok

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.