2010. április 05.

MEME: új feladatok kellenek

Profilbővítésre készül a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME) régi-új elnöke; legalábbis ez derül ki a szervezet e heti tisztújítása után kiadott közleményből.

„Megtiszteltetésnek érzem, hogy a közgyűlés újabb két évre bizalmat szavazott nekem. Mára a MEME az iparág fontos tényezőjévé, kikerülhetetlen szereplőjévé vált, ezért fontosnak tartom, hogy további feladatokat, költségoptimalizált projekteket tűzzünk ki célul” – idézi az anyag Málnay B. Leventét, aki négy éve áll a szakmai szervezet élén.
Mint írják: az egyesület legfontosabb feladataiként tűzte ki a szervezet céljainak és működésének újra-definiálását, valamint a külön tévés és rádiós szervezeti egységek kialakítását.
Portálunk korábban beszámolt róla, hogy úgy tudni, másik két televíziós szakembert nyomott le a MEME elnöki posztjáért folyó versenyben a későbbi győztes, akinek helyettese a közmédia és a rádiózás ügyeit felügyelő Such György, a Magyar Rádió elnöke lett. (Ő miután a múlt hónap végén, az utolsó pillanatban lépett vissza a pályázat nélküli tisztújításon, most arra készül, hogy versenybe szll a közmédium-elnöki székért.)
Nagy kihívások előtt áll a MEME, amelynek nem csupán a válság miatt kell újradefiniálnia magát, de azért is, mert robbanásszerű bővülésnek indult a tömörülésrádiós tagozata: a két új országos kereskedelmi adó belépett a szervezetbe, a Juventus pedig egy év után ismét bekapcsolódott a munkába.
A tömörülés helyzetének és szerepének újraértékelésére kényszerítheti a MEME vezetését, hogy a két „új” országos kereskedelmi rádió első embere nemrégiben úgy nyilatkozott: szorgalmazzák egy rádiós csúcsfórum létrehozását. Kérdés, ebbe a meccsebe lesz-e (s ha igen, emkkora) beleszólása a szervezetnek.

Cseppben az élet

1 napja

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.