2017. június 22.

MIFA-n teremnek a Turner újdonságai

A Turner idén is részt vett a legnevesebb európai animációs fesztiválon, Annecy Animációs Fesztiválon és a MIFA-n.

A gyerektévék közül egyedül a Cartoon Network és a Boomerang növelte tavalyhoz képest 30%-kal az európai tartalmakba befektetett összeget, kiegészítve a Cartoon Network Studios és a testvércég, a Warner Bros. amerikai produkcióit.

A fesztiválprogram kiemelt eseménye a Studio Panel ahol a csatorna Gumball csodálatos világa című sorozata hatodik évadának készülését ünnepelték. Az előadáson Ben Bocquelet, a sorozat alkotója és Mic Graves, a sorozat rendezője különleges, kulisszák mögötti utazásra invitálták a látogatókat.

A Turner számos új, nemzetközi produkciót jelentett be, ilyen például a Boomerang csatorna számára készülő Taffy, a The Happos Family második évada – illetve a The Heroic Quest of the Valiant Prince Ivandoe (magyar cím hamarosan), a Cartoon Network számára készülő dán animációs sorozat, amelynek két készítője szintén jegyzi a Gumball c. sorozatot, végül pedig a Ben 10 Challenge, a Ben 10 franchise-on alapuló élőszereplős gameshow, amely Spanyolországban készül nyolc különböző ország versenyzőivel.