2013. szeptember 19.

MOME-POSSIBLE együttműködés

A MOME Design Rafting 24 órás versenyével kezdetét vette a POSSIBLE hosszú távú innovációs és tehetséggondozási partnersége a MOME-vel.

Ezzel a 24 órás tervezőversennyel egy olyan együttműködés vette kezdetét, melyben egy globális reklámügynökség dolgozik együtt egy különleges, nemzetközileg is elismert egyetemmel.

A partnerség első lépéseként Király András, a CarnationGroup innovációs részlegének koordinátora mentorként képviselte a POSSIBLE-t az egyetem egészséges életmódot népszerűsítő megmérettetésén, ahol négy, tervezőkből álló csapat oldott meg egy problémát az egyetem hallgatói számára. A tervezők 24 óra leforgása alatt jutottak el a probléma felvetéstől a megvalósuló kész termékig.

„A tehetséggondozás nemcsak a fiatalok, de az őket később alkalmazó iparágak számára is egyaránt kritikus kérdés. Azzal, hogy már ilyen korai szakaszban segíthetjük, terelhetjük a kreatív designerek szárnypróbálgatásait egyben azt is jelenti, hogy olyan valós tudással tudjuk őket felfegyverezni, ami világszerte megállja a helyét! A MOME kiemelt fontosságú intézmény a hazai kreatív illetve designer elméleti és gyakorlati képzésben, ezért is támogatjuk hosszútávon az egyetem munkáját” – mondta Tóth Krisztián, vezérigazgató-kreatívigazgató.

“Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a design és a kreatív gondolkodás oktatása ne a klasszikus képzési formában történjen, hanem formabontó, jókedvű és dinamikus módon. A hallgatók ne tankönyvekből tanulják a design tervezés folyamatát, hanem testközelből láthassák mi a kreativitás, hogyan lesz egy ötletből valóság” – tette hozzá Barcza Dániel, a MOME Design Intézet igazgatója

A POSSIBLE globális ügynökség, mely interaktív marketing szolgáltatásokat nyújt olyan Fortune 1000 ügyfelek számára, mint a Canon, a Telenor, a Mazda, az AT&T, a Barclay’s, a P&G, a Nokia, a Microsoft vagy akár a Dell. A New York-i központtal működő ügynökség 26 irodával rendelkezik világszerte többek között Londonban, Budapesten, Bukarestben, Moszkvában, Shangaiban, Szingapúrban, Sao Paolóban, Dubaiban, Los Angeles-ben és Seattleben. A POSSIBLE a WPP Digital része, amely a WPP csoport digitális ágazata. A CarnationGroup 2012-től a POSSIBLE stratégiai fontosságú része.

A versenyről részletes információ található a http://mome.hu/hu/aktu%C3%A1lis/605-mome-design-rafting címen.

Címkék: mome possible