2010. november 26.

MR: átpofozott MR2-Petőfi

A Kossuth karakterét megőrizné, a Petőfire a mostaninál több szöveget emelne be, a Bartókot a magaskultúra bástyájaként tartaná meg a vezérigazgató.

A Kossuth karakterét megőrizné, a Petőfire a mostaninál több szöveget emelne be, a Bartókot a magaskultúra bástyájaként tartaná meg a vezérigazgató.

A Kossuth rádiónak ezt a karakterét, amely a hírműsorok, a közéleti magazinok, a vitaműsor, akár a szakjellegű beszélgetős műsorok dominálnak, ezt nem szabad megváltoztatni, ez az, amitől van arca ennek az adónak. Szerintem a Petőfin zajló, pár éve elindult kísérlet.

A projekt bebizonyított valamit: hogy a zene ízlés kérdése, de olyan korcsoportokat hozott ide az az adó, ami addig nem volt jelen. Ha megszerette sok fiatalember a Petőfi rádiót, még tüntettek is érte, akkor el kell gondolkodni, hogy ezzel a nagy értékkel, lehet, hogy csak három év alatt állt elő – mondta Jónás István a Kosuth regeli műsorában.

Úgy gondolom, hogy azon az adón a zenének, a független könnyűzenének, rockzenének helye, domináns helye van és azt is látom, hogy ez a zenei, ez a túlnyomóan zenei környezet, lehet, hogy be fog fogadni még egyéb elemeket is, várom az ötleteket és magam is gondolkodok ezen.

A Bartók rádiónak szerintem a legkarakteresebb az arca. „Itt most lehetőség nyílik arra, hogy nem egy közmédium egyedül kezd el azon töprengeni, azért harcolni, hogy megnyerjen minél több embert, hanem az új közmédia irányítása, rendszere szerint, ugye egymás mellé állhat a Magyar Televízió, a Duna tévé, a Magyar Rádió és a Hírügynökség, az MTI” – jegyezte meg a közrádió egyik adásában.