2010. június 17.

MR1-Kossuth: ritkítva az élen

Meglátszik a nemzeti főadó hallgatottságán a választások körüli híréhség csitulta, de így is az összesítés élén zárt az MR1-Kossuth.

Meglátszik a nemzeti főadó hallgatottságán a választások körüli híréhség csitulta, de a háromszázötvenezer ember elvesztése ellenére is az összesítés élén zárt az MR1-Kossuth. Immáron ötödik hónapja. Tartják első helyüket a reggeli műsorsávban is, de közönségük korosabb a két vetélytérsénál.

A bemutatott adatok alapján naponta 1,425 millió embert ér el az MR1, szemben a Class 1,385 és a Neo 1,283 milliós eredményével. A reggeli idősávban a Class-ra minetyg százezer, a Neo-ra másfélszer ennyi hallgatóval ver rá a közmédium.

Immár ötödik hónapja az MR1-Kossuth vezeti a rádiós hallgatottsági listát a 15 évesnél idősebb lakosság körében. A közszolgálati rádió reggeli műsora továbbra is őrzi első helyét: a 180 perc reggelente több mint 1 millió hallgatót ér el, és annak ellenére a leghallgatottabb reggeli műsor, hogy naponta csak három órán át hallható, azaz rövidebb versenytársainál – áll a közmédium csütörtöki közleményében. A napközbeni rádiózás során továbbra is vezet a Déli Krónika, amelyre hétköznapokon több mint 600 ezren kapcsolnak azért, hogy a napi eseményekről tájékozódjanak. A közszolgálati rádió adóit a 2010. májusi felmérési adatok alapján, hétköznapokon 2 millióan hallgatják – említik meg.

A múlt hónap utolsó napjaiban nyilatkozott portálunknak Such György rádióelnök. Arról beszélt: a májusi hallgatottsági mutatókon még valószínűleg érezteti hatását a választási kampány idején felfokozott érdeklődés a közélet iránt, de nemsokára kezdődik a nyári szezon – összegezte portálunknak a rövidtávú kilátásokat a Magyar Rádió elnöke. A nemzeti főadónk százezrekben mérhető plusz-publikumot hozott az utóbbi hónapokban a közügyek előtérbe helyeződése. A nyár „nem az országos rádiók szezonja” – jegyezte meg Such György, aki egy kérdésre válaszolva azt is elmondta: nem tervez struktúraváltást a strandszezon idejére. Nemsokára lejár ugyanis a mandátuma; ha a most is futó pályázaton ő nyeri el a posztot, akkor az esetleges pályázatában vázolt koncepciójában foglaltak szerint alakítaná a műsorrendet – ha pedig nem ő nyer, nem akarja kész helyzet elé állítani hivatali utódát – mondta.

 

Elhunyt Baló György

11 órája

Évtizedeken át szerkesztett és vezetett közéleti-politikai műsorokat a köztévén és kereskedelmi csatornákon.