2010. augusztus 24.

MR1 – vagy megint Kossuth?

Visszahozná a Kossuth rádió régi arculatának több elemét is egy vidéki civil szervezet. Kérdés, mennyire futja erejükből.

Visszahozná a Kossuth rádió régi arculatának több elemét is egy vidéki civil szervezet. Kérdés, mennyire futja erejükből.

Az Olvasókörök Országos Szövetségének sárospataki találkozóján a Cinkusiak Baráti Körének elnöke, Deák György állt a kezdeményezés élére, mondván, a Magyar Tárogató Szövetség elnöke panaszolta el, „hogy méltatlan ez a helyzet, miszerint a Kossuth Rádió már a Rákóczi indulót is kifelejteti műsorkezdéskor” - írja a beol.hu.

Ezért egy felhívást bocsátottak útjára a világhálón, s a beérkezett válaszokat juttatják el „az illetékesekhez”. Céljuk bebizonyítani, hogy „a magyar emberek többsége nem fogadta el a magyartalan MR1 elnevezést”, s a Rákóczi induló a Kossuth-nóta szignállal elválaszthatatlan szimbolikája a Kossuth Rádiónak.

- Ha minden akadály elhárul, remélem, felcsendülhet a régi szignál, a bemondó a régi módon köszönti hallgatót: Kossuth Rádió, Budapest.

Jön a Better Call Saul 4. évada

2 órája

Az AMC egyik legnépszerűbb saját gyártású sorozata, a „Better Call Saul” 4. évada szeptember 27-én, csütörtökön 23:45-kor debütál a csatornán.