2010. július 22.

MTG: mindenben erősítettek

Impozánsak a Viasat-csatornákat is tulajdonló Modern Time Group (MTG) második negyedéves és első féléves adatai.

Impozánsak a Viasat-csatornákat is tulajdonló Modern Time Group (MTG) második negyedéves és első féléves adatai.

Áprilistól júniusig 8 százalékkal (3,870 milliárd svéd koronára) nőtt a nettó értékesítés, ami az árfolyammozgások kiszűrése után 13 százalékot jelent. A cég adózás előtti nyeresége 697 millió korona – ez 23 százalékos javulást jelent - áll a most publikált köztes jelentésben.

Az első félév egészében 7 (az árfolyam-ingadozások kiszűrése után 12) százalékkal volt magasabb a nettó értékesítés, mint egy esztendővel korábban. ez összegszerűen 7,394 milliárd koronát jelent. Az adózás előtti nyereség 53 százalékkal, 1,165 milliárdra ugrott.

A magyarországi helyzetről roppant szűkszavúan nyilatkozik az anyag. Annyit tudni meg belőle, hogy értékesítés-fronton az első negyedévben egy százalékot javított, az első hat hónap összességében viszont ugyanennyit rontottak. Hazánkat a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a fejlődő piacok közé sorolták be (Ghánával és Szlovéniával véve egy kalap alá). A másik két országban ötödével növelte értékestését az MTG.

Az adatsorból kitűnik: az első negyedévben 7,9, a másodikban 7,1 százalékos kereskedelmi közönségarányt mondhatott magáénak a társaság Magyarországon.

Cseppben az élet

1 napja

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.