2010. június 11.

MTV: 6,5 milliárd hiányzik

Az MTV évi 3 milliárd forinttal csökkentette a kiadásait, de 6,5 milliárd forint továbbra is hiányzik a kasszából – közölte portálunkkl a cég.

Az MTV évi 3 milliárd forinttal csökkentette a kiadásait, de 6,5 milliárd forint továbbra is hiányzik a kasszából – közölte portálunk érdeklődésére a közmédium. Számos kérdésünk maradt megválaszolatlanul. Noha nem kizárt: maga a menedzsment sem tudja, mik a lehetőségei a jelenlegi helyzetben, illetve milyen keretek közé szorítja a közmédiát a hónapokon belülre ígért új jogi szabályozás.

Tájékoztatásuk szerint „a Magyar Televízió gazdasági helyzete valóban kritikus”. A korábban már nyilvánosságra hozott adatokat megismételve jelzik, hogy az állami juttatások 9,5 milliárdos kurtításával a szabadon felhasználható források felének kellett búcsút inteniük.

„A menedzsment mindent megtesz annak érdekében, hogy megoldást találjon a helyzetre, ezért minden lehetőséget megfontol, igyekszik partnerei részére kifizetéseket teljesíteni, fizetési átütemezésben és részletfizetésben megállapodni” – áll érdeklődésünkre adott válaszukban, amely szerint a dolgozók bérének kifizetése „elsőbbséget élvez a társaság egyéb kötelezettségeivel szemben”.

Az MTV kommunikációs irodája ugyanakkor nem válaszolt azon kérdésünkre, hogy van-e terve a cégnek arra az esetre, hogy ha nem tud bért fizetni, miként hidalja át a problémát folytak, folynak-e tárgyalások az üzemi tanáccsal és érdekképviseletekkel arról, hogy ezek türelmet tanúsítanak fizetési késedelem esetén, , elenleg mekkora a Magyar Televízió Zrt. tartozásállománya, s ennek mekkora része esik a székházszerződésre, kért-, kér-e (akárcsak átmeneti) támogatást az új kormánytól a társaság.