2010. december 06.

MTV: búcsú a harmadik helytől?

Szoros volt a múlt heti verseny a dobogó harmadik helyéért. az RTL Klub adatai szerint szorongatják az MTV-t a 15-49-es korosztályban.

Szoros volt a múlt heti verseny a dobogó harmadik helyéért. az RTL Klub adatai szerint szorongatják az MTV-t a 15-49-es korosztályban.

A nézők többsége a múlt héten négy estén választották az RTL Klub kínálatát, átlagosan a 18-49 éves korosztály 31,9 százaléka kapcsolt a csatornára – írják, jelezve: mögöttük a TV2 26,8, az M1 3,8, a Film+ 3,6, a Cool és a VIASAT3 pedig egyaránt 3,5 százalékos közönségaránnyal végzett a kereskedelmi célcsoportban..

A legnézettebb produkció most is az X-Faktor volt. Szombat este a 18-49 éves korosztály 55,2 százaléka izgulta végigz adást. A teljes lakosság körében továbbra is tartja majdnem 2,5 milliós rajongótáborát. A képzeletbeli dobogó második és harmadik fokára a TV2 zenei versenye, a Megasztár (45,9%) és a Madagaszkár2 animációs film (40%) került.

A TV2 viszont azt emeli ki, hogy múlt héten indult game show-ja, A 40 milliós játszma nagy sikert aratott a nézők körében: a teljes lakosság nézettségi toplistájának negyedik helyére került, ezzel pedig a Megasztár utáni legnépszerűbb műsora lett a csatornának. A Megasztár tízedik döntője a teljes lakosság körében a második, míg a 18-49 évesek célcsoportjában a negyedik legnépszerűbb műsor lett – jegyzik meg.

A múlt héten debütáló A 40 milliós játszma című game show várakozáson felül teljesített: az első adásra például a teljes lakosságból több mint 1,7 millió tévénéző volt kíváncsi. Ezzel az eredménnyel a Rákóczi Ferenc vezette műsor a teljes lakosság nézettségi toplistájának negyedik helyére került, míg a 18-49 éves célcsoport körében a hetedik legnépszerűbb műsor lett. A teljes lakosság körében a game show minden adása, a 18-49 évesek körében pedig az ötből négy adás nyert saját idősávjában - írják.

Közlésük szerint a TV2 átlagos heti közönségaránya a múlt héten teljes napon több mint 6 százalékponttal, főműsoridőben pedig több mint 3 százalékponttal nőtt az előző négy héthez képest a 18-49 éves célcsoportban.

Cseppben az élet

15 órája

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.