2010. augusztus 25.

MTV: fapados ősz

Az önkormányzati választás és október 23. a Magyar Televízió figyelmének fókusza az ősszel. Egyébként pedig itt a low budget közszolgálat.

Az önkormányzati választás és október 23. a Magyar Televízió figyelmének fókusza az ősszel. Egyébként pedig itt a low budget közszolgálat.

„Az MTV ősszel is arra készül, hogy az országgyűlési választásokhoz hasonló színvonalon számoljon be az önkormányzati választásokról. Október 23-án, a forradalom és szabadságharc évfordulóján pedig az összefogás napján, augusztus 20-án látottakhoz hasonló, egész napos műsort sugároz a nemzeti főadó” – írják közleményükben. Felidézik: műsorkészítésre fordítható büdzséjük – a közmédiumok közül egyedüliként – drasztikusan csökkent, ezért a 2010-es műsortervek radikális átalakítására kényszerült a Magyar Televízió.

Szeptember 6-ától több új műsorral is jelentkezik a köztévé; az őszi struktúra elkészítésénél főként az alacsony költségvetésű tavaszi műsorrend tapasztalatait vette figyelembe az MTV Programtanácsa. A Magyar Televízió pénzügyi helyzete nem változott az elmúlt hónapokban, ezért ősszel is a közszolgálati alapfeladatok ellátását biztosító műsorok megtartására törekszik − elsősorban a belső kapacitásokra támaszkodva.

„Az őszi műsorstruktúra vázát továbbra is a belső gyártású stúdióműsorok alkotják” – jelezték az m1 műsoráról. A főműsoridőben – fél hatkor és fél hétkor – sorozatokat adnak. A kettes csatorna „megőrzi kulturális-tudományos tematikáját, de közszolgálati feladatát ezután is nagyobbrészt ismétlésekkel, az elmúlt években felhalmozott értékes kultúrtörténeti, dokumentum- és természetfilmjeinek sugárzásával látja el”.