2010. július 14.

MTV: holnaptól Prágából

Holnaptól már cseh joghatóság alatt működik az MTV Networks három magyar nyelvű adója – közölte portálunk érdeklődésére a televíziós társaság.

Holnaptól már cseh joghatóság alatt működik az MTV Networks három magyar nyelvű adója – közölte portálunk érdeklődésére a televíziós társaság, két nappal azt követően, hogy megírtuk: búcsút intenek az Országos Rádió és Televízió Testüeltnek.

„A változások az MTV Networks International Emerging Markets regionális startégiájának részeként valósulnak meg” – ennyit közöltek az okokról. Csehország kiváló bázis ahhoz, hogy számos országot szolgáljon ki az MTVNI Emerging Markets csatornái tekintetében. Számos nemzetközi tévé társaság működik sikeresen a cseh joghatóság alatt, ami jó előjel számunkra – válaszolták a lépés gazdasági hétterére vonatkozó kérdésünkre.

A búcsúlevelet is holnap küldik a Reviczky utcába – derül ki a Kertész Noémi marketing vezető által küldött válaszból, amely szerint az átlépésből „a néző ebből semmit sem fog észrevenni”. Kíváncsiak oltunk arra is, hogy jár-e tulajdonosváltással az átjelentkezés, hiszen az RRTV lajstromában a műsorszolgáltató neve alatt az MTV Networks s. r. o. szerepel, de nemlges választ kaptunk.