2010. március 18.

MTV: nincs pénz a paralimpiára

A Magyar Televíziónak nincsen pénze a paralimpiára, de azért kiemelten kezelik az eseményt, noha a fogyatékosok téli világjátéka korábban sem került náluk műsorra.

„A Magyar Televízió anyagi okok miatt nem közvetíti az idei téli paralimpiát, ahogy sajnos több más, magyar szempontból is releváns sportesemény (pl. a tornász, illetve evezős világbajnokság, atlétikai EB) közvetítésétől is el kellett állnunk ebben az évben a köztelevízió rendkívüli gazdasági nehézségeiből adódóan” – közölték portálunk korábban feltett kérdéseire válaszolva.
Téli paralimpiáról egyébként a korábbi években sem közvetítettünk, a nyári játékokról pedig általában összefoglalók keretében számoltunk be – tették hozzá, jelezve, a köztévé az olimpiai mozgalom támogatójaként kiemelten kezeli az ötkarikás versenyek ügyét.
Portálunk azt követően kereste meg az MTV-t, hogy az európai közmédiumokat tömörítő EBU közleményében – amely éppen azt jelentette be, hogy minden eddiginél többen, minden eddiginél többet kapnak a vancouveri téli paralimpiából – a közvetítő államok sorából kimaradt Magyarország.
Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) akkori közlése szerint 17 európai állam – Ausztria, Belarusz, Csehország, az Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia és Ukrajna – nézői kaphatnak 150 órát a viadalból, 42 órát ebből élő adásban.