2010. február 10.

MTV: szeptemberben újra kezdjük!

Rekordhosszúsági elnökválasztási futamot írt ki szerdán a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége; ősszel dőlhet el, sikerül-e vezetőt választani a közmédium élére.

Szeptember 1., délután – ekkor tudhatjuk meg, hányan vágnak neki a sorrendben nyolcadik elnökválasztási körnek, kilenc nappal később pedig már az is egyértelművé válik, hogy akad-e olyan személy, akinek sikerül összegyűjtenie a jelöltté váláshoz szükséges kétharmados támogatást. Ha lesz ilyen pályázó, pár órával később már az is tudható lesz, hogy kapott-e a poszt elnyeréséhez szükséges arányban bizalmat a nagykuratóriumtól – értesült portálunk kuratóriumi forrásból.
A nagy többséggel elfogadott feltételek között az információ szerint egy több hónapos pályázaticsomag-felvételi periódus szerepel. Ennek – mondja több támogató is – az az értelme, hogy a választások után, a kormányprogram közmédiát érintő traktusának ismeretében dönthetik el az indulást fontolgatók, hogy valóban versenybe szállnak-e.
Az ellentábor viszont túlzottan hosszúnak tartja az őszi döntéshozatalt; érvelésük szerint így újabb hét hónapra biztosan választott vezető nélkül marad az intézmény. Ez pedig – mondják – csak tovább rontja a társaság amúgy is drámai, nem utolsósorban az alulfinanszírozás és az évek óta elmaradt reformok okozta helyzetét.
Legutóbb január 29-én volt eredménytelen az elnökválasztás; akkor már jelöltet sem sikerült állítani, hiszen a szükséges tíznél eggyel kevesebb voksot kapott a rutinos médiaelnöki pályázónak számító Rományi Béla. A kuratórium elnöksége még aznap elhatározta, hogy először február 10-én tárgyal az új pályázat kiírásáról. (Ha ezt harminc napon belül nem tette volna meg, a tagok a törvény erejénél fogva elvesztik mandátumukat, és nem jelölhetőek az új összetételű testületbe.)

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

2 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

9 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.