2010. február 25.

MTV: üzenet a palackban

Furcsa módját választotta a segélykérésnek a Magyar Televíziót felügyelő közalapítvány elnöksége: egy éppen nem dolgozó testület vezetőjétől kér segítséget a cég nehéz helyzetének rendezéséhez.

Portálunk információja szerint ugyani szerdán úgy határozott a fórum, hogy Katona Béla országgyűlési elnökhöz fordul, mégpedig azért, hogy valamilyen módon dobjanak mentőövet a nehéz anyagi helyzetbe – más megfogalmazások szerint csődközelbe – jutott társaságnak. Csakhogy a T. Ház ebben a ciklusban már nem ülésezik; a törvényhozási hattyúdal két nappal a kuratóriumi elnökség ülése előtt csendült fel. Így viszont igencsak kérdéses, hogy tud-e, s ha igen, miben segíteni a második számú közjogi méltóság.
Más tészta, de nem biztos, hogy bármelyik politikusnak is kedve van manapság a az MTV-ért lobbizni. Az unalomig hallott érvek – a drága működés, a túlzott létszám, a jóindulattal is csak bicebóca reorganizáció, az idei állami juttatások jelentős kurtítása – mellett ennek az is az oka lehet, hogy újabb, immáron a sokadik vezetési válság bontakozik ki a nagyobbik köztévénél. A Fővárosi Ítélőtábla napokban postázandó jogerős döntése szerint ugyanis – mint arról már több médium is beszámolt – jelenleg nincsen vezető tisztségviselője a Magyar Televíziónak, így viszont bármelyik döntéshozó azzal söpörhet le az asztaláról minden igényt, hogy nincs kivel tárgyalnia.
A másodfokon zárult per egyik folyománya az lehet, hogy a cégbíróságként eljáró Fővárosi Bíróság ideiglenes irányítót állíthat a társaság élére. (A másik út a harminc napon belüli elnökválasztás volna, de a pár hete kiírt pályázat menetrendjében szeptemberi döntéshozatal szerepel. A médiatörvényben szerelő határidők pedig akkor sem tennék lehetővé a procedúra meggyorsítását, ha azt a kuratórium megkísérelné.)

Lajos Mari a Nosalty kérésére kamerák elé állt

1 napja

A kétrészes kisfilmben két, általa is nagyra értékelt receptet ajánl, így a répatorta muffin és a töltött-tojás-variációk elkészítése igazán nosztalgikus pillanatokat ígér mindenki számára.