2016. július 11.

MTVA: az Eb igazi győztese az M4 Sport

A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság nézettségi adatai is a közszolgálati sportcsatorna koncepcióját igazolják – áll az MTVA hétfői közleményében.

Mint írják: az M4 Sport az Európa-bajnokság 31 napja alatt 23 napon közvetített élő mérkőzést, amiből 16 alkalommal egész napra nézve, míg 14 napon főműsoridőben szerzett piacvezető pozíciót a csatorna – itt az eltérés abból adódik, hogy a 21 órás meccsek első órája esett csak a főműsoridőre.

Az Eb ideje alatt – a június 10-től július 10-ig tartó időszakban – összesen 7 millió 246 ezren néztek bele hosszabb-rövidebb időre az  M4 Sport valamelyik műsorába, ez a magyar népesség 82 százaléka. A magas nézőszámoknak köszönhetően a labdarúgó Eb alatti teljes időszakra vonatkozóan az M4 Sport közönségaránya 12,3 százalékra nőtt a teljes napra, főműsoridőben pedig 16,2 százalékos részesedést ért el az adó a teljes népesség körében. E

zzel az eredménnyel az Eb alatt az M4 Sport lett a legnézettebb csatorna. Az Eb alatti időszakban naponta 2 millió 669 ezren kapcsoltak az adóra, ami a teljes népesség 30 százaléka – jegyzik meg.

A Portugália–Franciaország Eb-döntőt 1 millió 753 ezer ember követte, ezzel a műsor adásideje alatt a legnézettebb csatorna volt. A mérkőzés közönségaránya a teljes népesség körében 46,9 százalék volt. Az idei Portugália-Franciaország döntő nézettsége magasabb volt, mint a korábbi M1-en sugárzott 2012-es Spanyolország – Olaszország döntőé.

A torna legnézettebb mérkőzése a Magyarország – Belgium Eb-nyolcaddöntő  2 millió 796 ezer nézővel, a teljes népesség re vetített 61,5 százalékos közönségaránnyal, így lett az utóbbi 10 év legnézettebb sportműsora Magyarországon.

Címkék: sport foci mtva