2011. szeptember 30.

MTVA-feljelentés a Duna TV szerződései miatt

A Cselényi László elnöksége alatt 2010-ben kötött műsorgyártási szerződéseket vizsgálják jelenleg.

A Cselényi László elnöksége alatt 2010-ben kötött műsorgyártási szerződéseket vizsgálják jelenleg.

Feljelentést tesz a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a Duna TV egyes műsorgyártási szerződései miatt - írja az MTI. A vitatott szerződések Cselényi László elnöksége alatt, 2010-ben köttettek. Cserháti Ágnes szóvivő közlése szerint Böröcz István Kálomista Gábor producerrel közösen, a Fővárosi Főügyészségen tesz feljelentést.

A mostani információk szerint nyolc cég lehet érintett az ügyben. A feltételezés szerint a köztévé ezekkel műsorgyártási szerződést kötött, ám végül a programokat más vállalkozások készítették el, a vállalt összeg mindössze 30-40 százalékáért. Cserháti szerint a későbbiekben részletesen közlik a közmédiás vizsgálatok eredményeit.

Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója hozzátette: a televízió a tavalyi plusztámogatásból kb. másfél milliárd forintot fordított összesen 11 fikciós vagy dokumentumfilm legyártatására. A produkciók valódi elkészítőinek egy része legyártotta a megrendelt alkotást, míg vannak olyan műsorok, amelyek nem is készültek el.

Közlése szerint a gyártócégek között olyan is van, amely az elkészítés ellenére sem jutott hozzá a neki járó összeghez, annak ellenére, hogy a Duna TV a közbeiktatott cégekkel kötött szerződési összeg 90 százalékát előfinanszírozásban kifizette.

A szerződések kapcsán a Duna TV tavaly két ügyben bírósághoz fordult, és mindkét esetben jogerősen megnyerte a pert. Mivel a szerződések január 1-je óta az MTVA-ra szálltak, az alap indított belső vizsgálatokat az ügyben, ennek alapján fordulnak most ügyézséghez.

A Facebook ismét lecsapott

1 napja

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.