2013. január 08.

MTVA: nem maradnak talkshow nélkül

A jövőben is szerepel talkshow az M1 műsorán - tájékoztatta az MTI-t az MTVA. A DTK Show megszűnését találgatásnak nevezték.

A jövőben is szerepel talkshow az M1 műsorán - tájékoztatta az MTI-t az MTVA. A DTK Show megszűnését találgatásnak nevezték.

Nem maradnak talksow nélkül az M1 nézői - derül ki az MTVA közleményéből, melyet az MTI-hez juttatott el. Eszerint a DTK Show jövőjével kapcsolatos hírek, így a megszűnésről szóló is, találgatások.

Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke elmondta: "a DTK Show-t az MTVA hozta létre a közmédiában, vagyis nem magánszemély, producer, műsorvezető tulajdona, hanem az MTVA a kizárólagos jogtulajdonosa."

"A produkciót az MTVA az MTV Zrt. megrendelésére gyártotta saját munkatársaival, köztük a műsorvezetővel, aki az MTVA alkalmazottjaként látta el feladatát. Ebből következően nem neki, hanem a produkciónak volt és van stábja, szemben a külső gyártású műsorokkal" - tette hozzá.

A közlemény arra is kitér, hogy a Maradj talpon! sem tűnik el a közmédia kínálatából, azzal együtt, hogy más vetélkedőt is műsorra tűznek a jövőben, erről azonban későbbre ígért tájékoztatást az MTVA. A mostani szünetet azzal indokolják, hogy Gundel Takács Gábort sportközvetítések és A Dal 2013 Eurovíziós Dalválasztó Show vezetése kötik le a következő hónapokban.

Az MTVA sajtófőnöke szerint "a médiapiac egyes szereplői" kisebbítenék a közmédia sikereit. "Ezért szaporodtak meg azok a támadások, valótlan híresztelések, kevésbé jelentős változások jelentőségének felnagyítása, miként az az utóbbi napokban is történt" - áll a közleményben. Ezzel együtt örülnek a megnövekedett figyelemnek - teszi hozzá.

Az elmúlt napokban a Blikk a Maradj talpon! megszűnéséről írt, míg ezt megelőzően a Népszabadság számolt be D. Tóth Kriszta felmondásának okairól. Utóbbi szerint a műsorvezető azért tett így, mert a show-ban dolgozók háromnegyedét érintené az újabb leépítési hullám.