2013. május 15.

MTVA: ″nincs pardon″

Szebeni István mellett három másik munkatárs is repült a Híradóban elhangzott káromkodás miatt.

Szebeni István mellett három másik munkatárs is repült a Híradóban elhangzott káromkodás miatt.

"A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap gyorsított vizsgálatának eredményeképp Szebeni István műsorvezetőnek, továbbá három másik munkatársnak (két belső és egy külsős kollégának) azonnali hatállyal a mai napon, megszüntetette a munkaviszonyát. A vizsgálat megállapította, hogy az ominózus adás szerkesztője, továbbá az adás lebonyolítás két érintett munkatársa is felelős a hétfő éjszakai Híradó elfogadhatatlan 10 mp-ének adásba kerüléséért. Az MTVA álláspontja továbbá is változatlan: sem élő adásban, sem stúdióban, sem felvételről bejátszott, sem pedig a kollégák közti kommunikációban nem elfogadott ez a magatartás. Az elhangzottakért az MTVA a Híradó nézőinek elnézését kéri" - közölte az MTVA.

A közmédia sajtóirodája kedden azt közölte az MTI-vel, hogy azonnali hatállyal felfüggesztik a műsorvezetőt, "mert elfogadhatatlannak tartja az újságírónak a közmédia Híradójában mondott szavait". Akkor gyorsított eljárást helyeztek kilátásba, ennek az eredménye a négy elbocsátás. Azt már a keddi közleményben leszögezték: biztosak abban, hogy Szebeni István nem kerülhet többé képernyőre a csatornánál.

Szebeni István a hét elején az éjjeli Híradóban káromkodott. Az volt a problémája, hogy a műsor megint átcsúszott másnapra, s mivel éjfél után kezdődött, "holnap" helyett "mát" kellett mondania. A szöveget a Szita Bence-ügy kapcsán vétette el. Mivel nem élő az adás, lett volna mód a dolog korrigálására, ez nem történt meg, így ment adásba a műsor. A videó elérhető például itt: http://comment.blog.hu/2013/05/14/_kib_ott_hirado

Megszólalt a híradós is, aki a Hír24-nek elmondta: tudja, hogy hibázott, és ez épp azért történt, mert mindent jól akart csinálni. Az említett ma/holnap tévesztés már korábban is megtörtént a Híradó másnap hajnalra csúszása miatt. Hozzátette: sokaktól kapott pozitív visszajelzést, ami jól esett neki.

Elindult a köztárssági elnök podcastje

14 perce

Áder János talán az egyetlen köztársasági elnök, aki podcastet indított. A téma, amellyel már az első beszélgetés alkalmával foglalkozott, mindannyiunk közös jövőjéről szólt.