2010. szeptember 30.

Ma megy Várdy

Ma tölti utolsó munkanapját a TV2-nél Várdy Zoltán. Nem okoz gondot a működésben, hgy az új vezérigazgató csak október végén áll munkába.

Ma tölti utolsó munkanapját a TV2-nél Várdy Zoltán. A csatorna tájékoztatása szerint nem okoz gondot a működésben, hgy az új vezérigazgató csak október végén áll munkába, addig az igazgatók viszik a területükhöz kapcsolódó ügyeket, és rájuk vár az átadás feladata is.

Július elsején jelentette be a csatorna, hogy - saját elhatározásából, közös megegyezéssel - távozik a TV2 vezérigazgatói posztjáról Várdy Zoltán. A most búcsúzó vezető legnagyobb újítása az volt, hogy – hátat fordítva az egy évtizeden át vallott, de hosszabb ideje csak a rangsor második helyére elegendő elképzelésnek – kimondta: közszolgálati vállalásoktól mentesített, tisztán kereskedelmi csatornává akarja alakítani a TV2-t. Ennek közforgalmú megjelenése lett a Szenvedélyünk a szórakoztatás szlogen. Csakhogy a vezérigazgató mási vállalása nem teljesült. Várdy hónapokkal később beszélt arról, hogy három év alatt piacvezetővé kívánja tenni az országos kereskedelmi csatornát. „Az idei az építkezés, 2009 a fejlesztés, 2010 pedig terveink szerint a piacvezetővé válás éve lesz” – nyilatkozta 2008 tavaszán, megjegyezve, hogy ehhez napi átlagban 30 százalék körülire kellene növelniük közönségarányukat. Márpedig piacvezetővé válást a nézettség mellett a bevétel és a profit alapján értette. Ez viszont máig nem valósult meg.

Nemrég egy interjúban arról beszélt: média-befektetőként térhet vissza a pályára. „Eldöntöttem, hogy mostantól másfajta életformát szeretnék élni, kicsit ki akarok szakadni a nagyvállalati világból. A tudásom, a tanácsaim értékesek lehetnek olyan vállalatoknak, amelyek ki szeretnének törni a jelenlegi helyzetükből, akár nemzetközi piacokat megcélozva. Lehet, hogy mint befektető is jelen leszek bizonyos média, és technológiai cégeknél. Ezenfelül tanítani fogok a Corvinus Egyetem MBA-programjában” – nyilatkozta a Marketing&Médiának. Már januárban megfogalmazódott benne, hogy elmegy a cégtől, s valamikor május elején kezdett erről beszélni a tulajdonosokkal, majd kitűzték azt a célt, hogy október elsejéig lesz a társaságnál, előkészítve addig a 2011-es költségvetést.

Várdy szerint hivatali utódjának legfőbb feladata, hogy a TV2 jövőjét egy többcsatornás portfólióval biztosítsa. „Az első számú feladata tehát az lesz, hogy újabb csatornákat indítson. Másrészt, muszáj elszakadni a reklámpiac jelentette kiszolgáltatottságtól, jobban kell alapozni a terjesztési bevételekre. Harmadrészt, most vagyunk a televíziózás egy olyan fázisában, amikor nagyobb hangsúlyt kell kapjanak a saját gyártású műsorok” – mondta.

A televíziót működtető társaság hétfőn jelentette be, hogy Simon Zsolt veszi át Várdy Zoltántól a TV2 vezérigazgatói posztját. Az új vezető kinevezése október 25-től hatályos. A tizenöt éves szakmai múlttal rendelkező topmenedzser a MEC médiaügynökség ügyvezető igazgatói pozíciójából érkezik az országos kereskedelmi csatorna élére.

 

Címkék: tv2 önéletrajz