2016. szeptember 26.

Ma rajtol a Kiwi TV és a Chili TV

A TV2 Csoport nagyszabású portfólió-fejlesztésének újabb lépéseként szeptember 26-án elindul a Chili TV, a gasztrocsatorna, valamint a Kiwi TV, a mesék új birodalma.

A társaság közleménye szerint a saját gyártású újdonságok mellett régi klasszikusok is színesítik majd a kínálatot. A főzés szerelmesei például Marton Adriennel, Bereznay Tamással vagy éppen Pataky Péterrel állhatnak a konyhapult mögé, míg a gyerekek szeretnivaló űrlényekkel ismerhetik meg a világ rejtelmeit.

A Chili TV két saját gyártású műsorral debütál. 19.00 órakor az Ízes Élet – Négykezes mutatkozik be, Marton Adrienn ételstylisttal és Pataky Péter séffel. Míg Adrienn az egészségesebb, újhullámos vonalat képviseli, addig Péter a klasszikusabb, férfiasabb ízek világába kalauzolja a nézőket. Az Ízes Élet – Négykezes két alternatívát kínál ugyanarra az ételre, vagy épp megmutatja, hogy Marton Adrienn és Pataky Péter mit készít ugyanolyan alapanyagokból, emellett tematikus adások is segítik a főzni-vágyókat. Szeptember 26-án az Ízes Élet – Négykezes után, 20.00 órakor Bereznay Tamás vadonatúj műsora is elrajtol. A Kézzel Írott Receptekben a séf klasszikus, családi recepteket kelt életre vendégeivel. A fogások elkészítése közben a szakmai tanácsok, az ételek újragondolása mellett fény derül a receptekhez kapcsolódó családi történetekre is. A saját gyártású tartalmak mellett a Chili TV programjában számos országos tv premier is helyet kap. A nemzetközi konyhát ismerhetik meg többek között a Portugália ízei, az Egy falat Hollandia, az Egzotikus ízek nyomában és a Tengeri finomságok adásaiban.

A legkisebbek szórakoztatásáról a Kiwi TV gondoskodik majd, ahol oktató és szórakoztató tartalmak egyaránt helyet kapnak. A Zűrgombócok névre keresztelt zenés, edukatív gyerekműsorral is erősít a gyerekcsatorna. A saját gyártású tartalom az élő szereplők és a bábok világát néhány perces epizódokban ötvözi majd. A tartalom elsősorban a 4-10 éves korúakra fókuszál, akik a zenés kikapcsolódás mellett szellemi képességeiket is fejleszthetik. A kis földönkívüliek űrhajója meghibásodott, ezért egy időre itt rekedtek. Megpróbálnak elvegyülni az emberek között, de tudatlanságuk miatt ez nehezen sikerül nekik. Egy kislány, Fanni szobájában húzzák meg magukat, de a hétköznapi problémák újabb és újabb galibákba sodorják őket, amiből csak az újonnan szerzett földi barátaik és persze a nézők húzhatják ki őket. Minden újabb sztori a képzett pedagógusokból álló Iszkiri zenekar egy-egy dalára épül, amelyek tartalma a stúdióban elevenedik meg– így a hangsúly a közös alkotásra terelődik. A műsort a zenei betétek és a dinamikus látványvilág teszi szórakoztatóvá, a gyerekek és a szülők számára egyaránt. A meglepetések között régi kedves ismerősök is felbukkannak, így a Bogyó és Babóca, a Babar, a Popeye, a 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal, vagy éppen a Dixi kutya szereplői sem maradnak majd ki a kínálatból. Az erdő mélyére is elkalauzol a Kiwi TV, hiszen korábbról ismert és kedvelt epizódokkal, valamint hazánkban eddig nem látott részekkel érkezik a Hupikék Törpikék. Az indulás napján premierepizódokkal várja a nézőket a Sissi hercegnő kalandjai is, emellett külön blokkot kapnak a Mesék Mátyás királyról ikonikus történetei is.

A csatornákat a UPC Digital Bronze és UPC Digital Gold csomagjában már megtalálhatják az érdeklődők. A további szolgáltatókkal folytatott tárgyalások eredményeként a későbbiekben egyre szélesebb körben lesznek elérhetőek.

 

Még több kerékpárosverseny az Eurosporton

3 órája

Az Eurosport, az Amaury Sport Organisation (ASO) és az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) által kötött megállapodás révén a Tour de France és a La Vuelta minden pillanata 2025-ig kizárólag az Eurosporton lesz követhető élőben.