2013. április 10.

Macedón digibaj

Kongatják a vészharangot a térség egyik legkisebb és legszegényebb államának regionális televíziói. Attól tartanak, belehalnak az átállásba.

Kongatják a vészharangot a térség egyik legkisebb és legszegényebb államának regionális televíziói. Attól tartanak, belehalnak az átállásba.

A kisebb vételkörzetű adók ugyanis attól tartanak, nem lesz elég pénzük, hogy állják a digitális műsorszórás számláját. Szakmai szervezetük aggályai szerint a hetven adó közül több tucatnyi is áldozatul eshet a költség-növekedésnek, ezért a folyamat igazságtalan és keresztülvihetetlen.

Az év közepén, rohamsebességgel keresztülzavarni tervezett digitális átállás után ugyanis évi 20 ezer eurót kellene csatornánként fizetniük a jeltovábbításért. Technikai fejlesztésekbe pedig körülbelül 10 ezret kellene fektetniük. (Az országos csatornáknak évi 150 ezer eurójába kerül egy évi műsorszóratás a szlovén tulajdonú ONE-nál.)

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

3 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

″Az Index marad, ami volt″

21 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.