2011. május 17.

Magazin bizniszben a Red Bull

Eddigi időszakos lapjuk havira vált, és öt dollárt kérnek érte.

Eddigi időszakos lapjuk havira vált, és öt dollárt kérnek érte.

Színes havi kiadványként és pénzért lehet hozzájutni ezentúl a Red Bull energiaitalt gyártó cég magazinjához. Az Egyesült Államokban most debütáló megújult Red Bulletin az osztrák vállalkozás eddigi médiás törekvéseibe illeszkedik. Már eddigi is megjelentetett időszakos magazint a fenti cím alatt, de a Red Bull nevét már egyebek mellett filmstúdió is fémjelzi, amely nem utolsó sorban a cég hamarosan beinduló saját televíziós csatornája részére készít anyagot.

Az új amerikai Red Bulletin ára 4,99 dollár és 1,2 millió példányban nyomják – írja a Cnbc.com. Nem aggódnak amiatt, hogy nem tudják majd tartalommal megtölteni: a Red Bull filozófiája szerint ugyanis egy olyan vezető brand, mint az övék, sikerre számíthat a sportok legkülönbözőbb területein. Ehhez a "fedezetet" a Red Bull energiaital növekvő eladásai szolgáltatják.

A Red Bulletin egyébként már Európában is ismert ingyenes időszaki kiadványként, hiszen 2007-ben jelent meg első ízben. A kiadvány elsősorban a Red Bullal kapcsolatba lévő sportembereket mutatja be, illetve a cég nevéhez köthető különböző sporteseményeket, vetélkedőket.

A Red Bull magazinok kiadója a terv szerint önálló médiavállalkozásként szerepelne a piacon, és a lap terjesztésének elsődleges célja nem az energiaital, hanem a médiás termékek eladásának támogatása lenne. Az idén mutatnák be a Red Bull első önálló nagyfilmjét, a Repülés művészetét is. Az is tervük, hogy a kiadványaikat vezető napilapokkal közösen hozzák a piacra, a hírek szerint ilyen együttműködést már tető alá hoztak Nagy-Britanniában, ahol a Metro ingyenes lap lenne a partner.

Címkék: red bull amerika metro