2010. november 05.

Magyar Facebook-sztárok

Lesz-e valaha népszerűbb bárki a Túró Rudinál? A Megasztár vagy az X-faktor versenyzőit kedvelik-e többen?

Lesz-e valaha népszerűbb bárki a Túró Rudinál? A Megasztár vagy az X-faktor versenyzőit kedvelik-e többen?

Az Image Factory Facebooker néven elindított oldala nemcsak pillanatfelvételt készít a magyar Facebook oldalakról, de vizsgálja a rajongótábor növekedésének dinamikáját is. Így akár napi szinten követhető, hogy mely márkák, mozgalmak, ügyek, szórakozásból vagy komoly márkaépítési szándékkal útjára indított oldalak érik el a legtöbb internetezőt a 2,1 milliós magyar Facebook közösségből.

A folyamatosan fejlesztett alkalmazás jelenleg ezres nagyságrendű magyar vonatkozású Facebook oldalt tart nyilván, és monitoroz rendszeresen. A különböző kategóriákba (többek között brand, arcok, kult, média, buli, helyi érték, közélet stb.) rendezett toplisták mellett a Napi Top 50 mutatja be az elmúlt 24 órában legnagyobb kiugrást elérő oldalakat. Így jól követhető a márkák közösségi médiában folytatott kommunikációjának hatékonysága is.

Az eredmények alapján a Túró Rudinak van a legtöbb – szám szerint 205 ezer – rajongója, második az I ♥ ALVÁS, 191 ezres eredménnyel, míg bronzérmes a Showder Klub, alig háromezer fannal lemaradva. Kiss Ádám 166 ezer, a Balaton 157 ezer, az I ♥ NYÁR 154 ezer, a Rádió1 142 ezer embernek a szíve csücske a Facebook-on. Az I bet Hungary can get 1 million fans before any other European Country 137 ezer taggal már jó úton jár a nevében jelzett cél elérése felé, míg a tízes lista két utolsó helye Budapest-imádó csoportoknak jutott; ezek 127, illetve 123 ezer tagot mondhatnak magukénak – írja az OrientPress.

 

Címkék: web 2.0