2020. március 27.

Magyar Lapkiadók Egyesülete adómentesítést kér a kormánytól

A Magyar Lapkiadók Egyesülete azzal a kéréssel fordult a Kormányzathoz, hogy az ekhó-t választó újságírókra, médiamunkásokra is terjesszék ki az adómentesítési szabályokat.

A Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) kéréssel fordult a Kormányzathoz, hogy a jelenleg zajló koronavírus-járvány miatt az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho) választó újságírókra, médiamunkásokra is terjesszék ki az adómentesítési szabályokat, mert valójában a tartalomelőállításban elsősorban ezen adózási formában dolgoznak a kiadók munkavállalói.

A jelenleg kialakult médiapiaci és gazdasági helyzet kapcsán a kiadói társadalom nem győzi hangsúlyozni, hogy nem létezik média és tartalomszolgáltatás reklámbevételek nélkül, így az MLE is kiáll a Magyar Reklámszövetség kérése mellett, miszerint is terjesszék ki a gazdasági kármentési intézkedési csomagot a reklám-, média- és PR-ügynökségek, a sales house-ok, a közterületi piaci szereplők, direkmarketing szolgáltatók és a marketing kutatással foglalkozó vállalkozások tekintetében.

A ma életbe lépő kijárási korlátozás kapcsán hangsúlyozzuk, hogy a sajtó útján a különböző médiumok segítségével az állampolgárokhoz eljuttatott korrekt, gyors, pontos információk életeteket menthetnek. Annak érdekében, hogy a sajtó a korábbinál is nagyobb hatékonysággal végezhesse munkáját, szükséges, hogy mindenkor - akár egy járványügyi zárlat vagy kijárási tilalom idején is - szabad mozgással rendelkezzen.

Az MLE ezúton is üdvözli a kormányzatnak azon döntését, hogy a magyarországi médiaszolgáltatások is mentességet kaptak a kieső reklámbevételek miatt, bár a fenti pontosítások elfogadása biztosítaná a teljes körű segítséget.

Kódolatlan hetek júniusban is, a MinDig TV nézőinek

2 napja

Az Antenna Hungária megállapodásainak köszönhetően a MinDig TV nézői ingyenesen érhetik el május 31. és június 14. között a Kiwi TV-t, június 1. és június 14. között pedig a NatGeo Wild, a Paramount Channel és a Sport1 csatornát.