2014. szeptember 08.

Magyar Termék Nagydíjat kapott a Gasztroangyal

A pályázat történetében most először szerepelt a díjazottak között televíziós sorozat.

A pályázat történetében most először szerepelt a díjazottak között televíziós sorozat.

2011 őszén indította útjára a Magyar Televízió Gasztroangyal elnevezésű produkcióját, Borbás Marcsi szerkesztésében és vezetésével. A műsor nemcsak a magyar konyha évszázados hagyományain alapuló gasztronómia kultúránkat, hanem a hozzá kapcsolódó alapanyagainkat is, a magyar kézműves termékekkel egyetemben. A Magyar Termék Nagydíjat az indoklás szerint a magyar termékek és minőség iránti elkötelezettségért, a hozzákapcsolódó munka bemutatásáért, méltó helyre emeléséért kapta. Az MTVA október 4-én már a sorozat új évadát mutatja be.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat (1998) fennállása óta 284 nagydíjat ítéltek oda. Az eddigi díjazottak sorában szerepel többek között a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt., az Ajka Kristály és a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt., de televíziós sorozat most kapott először elismerést.

Lajos Mari a Nosalty kérésére kamerák elé állt

2019. április 17.

A kétrészes kisfilmben két, általa is nagyra értékelt receptet ajánl, így a répatorta muffin és a töltött-tojás-variációk elkészítése igazán nosztalgikus pillanatokat ígér mindenki számára.