2012. november 22.

Magyar focis tartalmakkal erősít a YouTube

Elindult az MLSZ TV: élő mérkőzések még nem, de gólösszefoglalók és kulisszák mögötti anyagok már elérhetőek a csatornán.

Elindult az MLSZ TV: élő mérkőzések még nem, de gólösszefoglalók és kulisszák mögötti anyagok már elérhetőek a csatornán.

Együttműködést jelentett be a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Google Magyarország. Ennek értelmében az MLSZ hivatalos csatornát indított a YouTube-on, MLSZ TV néven. Mint Vági Márton, az MLSZ főtitkára elmondta: a YouTube-on való megjelenés azt a törekvést tükrözi, hogy a focisták, csapatok helyett egyre inkább a szurkolókra fókuszának, és "mulasztás nem kiszolgálni őket a közösségi médiában".

Heal Edina, a Google Magyarország ügyvezető igazgatója hozzátette: jelenleg a YouTube-on óránként hat hónapnyi anyagot töltenek fel, és a felhasználók napi szinten 4 milliárd videót tekintenek meg, utóbbinak mostanra több mint 40 százaléka professzionális tartalom. A magyar piacra lokalizált YouTube idén márciusi indulása óta közlése szerint a partnerek a várakozások feletti érdeklődést mutatnak. Ami pedig a honi felhasználók érdeklődését jelzi: a magyar látogatók ötöde már eddig is sportért ment a videómegosztóra, pedig eddig nem voltak a Youtube-nak hasonló partnerségei ezen a területen.

A hivatalos focicsatornán az OTP Bank Liga és a Ligakupa meccsek lefújását követően fél órán belül lehet megtekinteni a gólokat. Az összefoglalókat az MLSZ TV a televíziós partnerektől, azaz a meccseket a tévében adó MTVA-tól és SportTV-től veszi át. Emellett a válogatottat érintő exkluzív anyagokkal, például kulisszák mögötti témákkal jelentkezik a csatorna. A magyar mellett angol nyelven is elérhetővé teszik az anyagokat, mivel nemcsak a magyar szurkolókat szeretnék megnyerni, hanem ezzel a lépéssel is segíteni szeretnék, hogy a magyar foci jobban bekapcsolódjon a nemzetközi vérkeringésbe.

Mérkőzéseket egyelőre nem adnak élőben, de 2013 tavaszától ebben is előrelépést várnak, igaz, alapvetően az utánpótlás mérkőzésekre és az alsóbb osztályokra vonatkozóan, hiszen az élvonal - bajnoki és válogatott - meccseit a fentebb már említett két tévétársaság sugározza.