2012. február 24.

Magyar győzelem a Brainstation versenyen

A TV2 által legjobbnak ítélt hazai műsorötlet nyerte a Brainstation nevű nemzetközi formátumversenyt. A győztes ötlet kikerül Cannesba is.

A TV2 által legjobbnak ítélt hazai műsorötlet nyerte a Brainstation nevű nemzetközi formátumversenyt. A győztes műsorterv így kikerül a cannes-i formátumvásárra is, ahol elindulhat a nemzetközi hírnév útján.

A TV2 anyavállalata, a ProSiebenSat.1 által évek óta szervezett műsorötlet pályázatot ezúttal egy magyar formátumterv nyerte: a legjobbnak ítélt ötlet így bekerül a ProSiebenSat.1 nemzetközi formátumkatalógusába, a győztes ötlet kitalálója pedig 5000 eurót kap.

A kereskedelmi tévé még tavaly év végén hirdette meg a Brainstation versenyt, amelynek keretében amatőrök műsorötleteit várta a www.musorotlet.hu oldalon. Az alig egy hónapos határidő alatt majdnem kétszáz ötlet érkezett be,a melyből egy nem mindennapi utazós reality, valamint egy kvízműsor került ki győztesen. A két legjobbnak ítélt ötletet a TV2 producere és a Brainstation hazai főszervezője, Ökrös Gergely prezentálta a ProSiebenSat.1 nemzetközi zsűrije előtt. Ez végül az utazós realityt találta a mezőny legjobbjának. A győztes magyar ötletet Ökrös Gergely legközelebb a cannes-i formátumvásáron mutatja be a nagyközönségnek, ezzel elindítva a műsortervet a nemzetközi hírnév útján.

„Nagyon boldogok vagyunk és természetesen nagyon büszkék. A comment:com és a szaksajtó együttműködésével sokakhoz eljutott a pályázás lehetősége, ennek köszönhetően bőven volt miből válogatnunk. A műsorötletek elbírálása során egyértelműen a nemzetközi piacra koncentráltunk, mint kiderült, sikerrel. A nemzetközi zsűrinek az ötlet eredetisége, a gazdaságos megvalósítás lehetősége, a pozitív szociális üzenete tetszett, na és az, hogy a formátum nagyon jól ötvözi az ismeretterjesztő és a szórakozató reality műfaj jegyeit. Olyannyira hiszünk az ötlet sikerességében, hogy a TV2 tárgyal a műsor megvalósításáról." - mondta Ökrös Gergely.

 

A TV2 a nagy sikerre való tekintettel jövőre is megrendezi a Brainstation formátumversenyt, emellett pedig folyamatosan várja az új és egyedi műsorötleteket a www.musorotlet.hu oldalon.

Címkék: tv2

Sztárok táncolnak októbertől a TV2-n

9 órája

Dancing with the Stars – Mindenki táncol címmel, Lékai-Kiss Ramóna és Stohl András műsorvezetésével október 10-én, a tervezetthez képest egy héttel később indul a nemzetközi sikerű táncos showműsor.