2012. augusztus 23.

Magyar mobilhirdetési ajánlás az IAB Hungarytől

Az ajánlást egyeztetéseket követően az IAB mobil munkacsoportja tette. Két méretet tekintenek elfogadottnak.

Az ajánlást egyeztetéseket követően az IAB mobil munkacsoportja tette. Két méretet tekintenek elfogadottnak.

Ajánlást fogalmazott meg az IAB Hungary mobil munkacsoportja a mobilhirdetési piac reklámformátumaira vonatkozóan. Ez azt jelenti, hogy a két elfogadott méret a 480x120 és a 320x50 pixeles hirdetés lett. Az ajánlást egyeztetések előzték meg az iparági szereplők és a mobil munkacsoport között.

Miután a most megjelölt méretek hivatalos ajánlásnak tekinthetőek, így azok a cégek, amelyek vállalták legalább az egyik formátumnak a portfoliójukba emelését, ezt az IAB mobil universal ad package emblémájával jelezhetik felületeiken.

"Már most, a mobilhirdetési piac indulásakor több mint tízféle banner formátum volt érvényben, amellyel nehézkessé vált a mobil kampányok indítása. Szerettük volna elejét venni, hogy még több méret legyen, így a munkacsoport egyik legfontosabb feladata lett, hogy letisztázzuk a formátumokat" - mondta el Brindza Gábor, a Madhouse termékfejlesztési igazgatója, egyben a munkacsoport vezetője.

"Az ügynökségi oldalon kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy egy kampány során a rendelkezésre álló költségkeretet a lehető leghatékonyabb formában tudjuk felhasználni a mobil felületeken is. A sztenderd formátumok használatával csökkenthetők a gyártási költségek, és az egységes méretek következtében a hirdető célközönsége szép, esztétikus hirdetésekkel fog találkozni" - tette hozzá Szeder Péter, a Fastbridge munkatársa, a munkacsoport tagja.

Az IAB Hungary ajánlását támogató cégek:

  • média/sales house: Actual Media Sales House, Adaptive Média, Axel Springer, CEMP, Evomedia, Gmedia, Hírek Média, HVG, HWSW, Infinety, Madhouse, Origo, Ringier, Sanoma, Wangaru Media
  • ügynökség: Aegis Media (Carat, Vizeum, KirowskiIsobar, iProspect), Fastbridge, MEC, Mindshare, OMD, Onlinemarketing.hu, PHD
  • szolgáltatók: Adverticum, Gemius