2017. március 08.

Magyar sajtótermékek jelentkezését is várják

Ismét lehet pályázni a digitális újságírás támogatására létrehozott Google Innovációs Alap forrásaira.

A Google tizenegy európai médiavállalattal együttműködésben 2015 áprilisában indította el Digital News Initiative (DNI) elnevezésű kezdeményezését, melynek célja, hogy a technológia és az innováció révén hozzájáruljon a minőségi újságírás fejlődéséhez. Indulása óta több mint 1000 szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez. A júliusban lezárult második jelentkezési kör után, most ismét várják a pályázatokat. Pályázni az Európában működő, a digitális újságírással is foglalkozó szervezetek tudnak, legyenek bármilyen méretűek, vagy rendelkezzenek bármilyen hosszú múlttal. A DNI keretében működő Innovációs Alap harmadik pályázati időszaka március 7-ével nyílt meg.

A 150 millió eurós Alapot azért hozták létre, hogy új megoldásokra, gondolkodásmódra inspirálja a média ökoszisztéma szereplőit, és hogy a médiavállalatok kísérletezhessenek és új ötleteket próbálhassanak ki.

Az felhívás első két körében 27 európai országból érkeztek pályázatok, ezek közül 252 projekt nyert támogatást. A 252 projektet mintegy 51 millió eurós összértékben támogatták. A nyertes projektek között több magyar ötlet is volt.

A harmadik jelentkezési időszak március 7-től április 20-ig tart.