2010. december 08.

Magyar zenei Kánaán

A mainál sokkal jobb helyzetbe kerülnek a hazai dalszerzők, ha megszavaz egy kormánypárti médiatörvény-módosítót a parlament.

A mainál sokkal jobb helyzetbe kerülnek a hazai dalszerzők, ha megszavaz egy kormánypárti médiatörvény-módosítót a parlament.

A javaslat elfogadása esetén ugyanis a magyar együttesekre és dalszövegírókra valóságos Kánaán vár, ugyanis a rádióknak műsoridejük csaknem felében magyar dalokat kell majd játszaniuk.

„A javaslat a kodifikációs, helyesírási javításokat és a koherencia-zavaró ellentmondások kiszűrését (…) kívánja elvégezni a törvénytervezeten” – olvasható a Hírszerző által idézett anyag indoklásában, miért szeretnének a beterjesztők változtatni a parlamentben és a sajtóban nagy vitát kiváltó új médiatörvény-tervezeten. Az idézett iromány egy abból a 35 módosítóból, amelyet L. Simon László (Fidesz) és Pálffy István (KDNP) jegyez, és melyet szinte biztosan átenged a december 13-14-i szavazáson az Országgyűlés - írja a portál.

Címkék: jog médiapolitika zene

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.